YouTube
en
07.02.2015.

U finalu Garcia-Lopez protiv Seppija

U finalu Garcia-Lopez protiv Seppija  Zagreb Indoors

Španjolac Guillermo Garcia-Lopez (na slici) i Talijan Andreas Seppi finalisti su jubilarnog desetog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa. U subotnjem polufinalu Španjolac je sa 6:4, 6:4 svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a Seppi je sa 7:6 (5), 6:1 bio bolji od Španjolca Marcela Granollersa.
Garcia-Lopez je tako izborio sedmi ulazak u završnicu na ATP turnirima, a prvi finale otkako je prošlog proljeća osvojio Casablancu.
"Bio sam malo nervozan kad sam servirao za meč, ali to je razumljivo, jer je veliki ulog bio u igri", rekao je pobjednik nakon meča. "Nisam dobro počeo, izgubio sam servis rano, ali sam odmah uzvratio i pronašao dobar ritam. Bio sam konzistentan, čvrst. Sretan sam što sam u finalu"
Cipranin je četiri puta u subotu gubio servis, a u oba seta ključni "break" mu se događao pri rezultatu 4:4. Ovo im je bio treći međusobni dvoboj i treća pobjeda španjolskog tenisača.
"Počeo sam meč vrlo dobro, poveo sam 2:0, igrao agresivno, a onda mi je set iskliznuo iz ruku. Za drugim ne žalim, on je bio bolji i ukupno je danas bio bolji igrač", rekao je Baghdatis.
Garcia-Lopez ima omjer 3-3 u finalima, a suparnik u nedjelju (16 sati) bit će mu Andreas Seppi.
"Marcel mi je dobar prijatelj i volio bih da budem dio španjolskog finala", rekao je Garcia-Lopez, koji protiv Granollersa vodi 2-0 u međusobnim dvobojima na ATP turnirima (3-0) ukupno, a gubi 0-4 protiv Seppija na velikim turnirima (i ukupno 0-5).
Želja mu se, eto, nije ostvarila, jer je Seppi prošao u finale, iako je Granollers prvi napravio "break", povevši 2:1. Talijan je, međutim, odmah uzvratio, a onda su obojica držali servis do tie-breaka u kojem je kao pobjednik izašao Seppi. Granollers je prvu set loptu spasio forhendom, no na drugu je napravio prisiljenu pogrešku poslije duge izmjene s osnovne crte.
U drugom setu Seppi je krenuo sjajno, povevši 4:0, a onda je napravio još jedan "break" za 6:1. Bit će mu ovo sedmi finale u karijeri, a prvi od Moskve 2012.
"Moji ciljevi za ovu sezonu bili su među ostalim ući ponovno u finale i osvojiti turnir. Jedno sam napravio, u nedjelju ostaje da pokušam i drugo", rekao je Seppi. "Ovo je bio težak meč. Krenuo sam s 'breakom' zaostatka, vratio se. Bio je to izjednačen set, izjednačen tie-break, u kojem sam dobro servirao. A u drugom setu sam igrao bolje."
Seppi je prvi tenisač ove godine s deset pojedinačnih pobjeda (omjer pobjeda i poraza mu je 10-3), a iza sebe već ima polufinale Dohe i osminu finala na Australian Openu.
"Nikad nisam dobro počinjao sezonu. Ove je drugačije, imao sam nekoliko dobrih pobjeda u Dohi i Melopurneu. Stvarno se osjećam dobro", rekao je Seppi.