YouTube
en
01.02.2015.

Karlović: Osjećam se jednako dobro kao prije deset godina

Karlović: Osjećam se jednako dobro kao prije deset godina Zagreb Indoors
Drugi put u karijeri, nakon što je takav status imao u Metzu 2008. godine, Ivo Karlović će na nekom ATP turniru biti prvi nositelj. Nakon što je Marin Čilić zbog ozljede otkazao nastup na PBZ Zagreb Indoorsu Karlović je postavljen na vrh ždrijeba, a ishod izvlačenja je bio takav da bi se povijest mogla ponoviti. Naime, u Metzu je njegov prvi suparnik bio Marcos Baghdatis, a tako će biti i ovaj put ukoliko Cipranin svlada Tonija Androića.
„Marcos je tada imao problema s leđima. Bio je bolji, a onda se kod jednog servis pojavio problem i predao je meč. Nadam se da ću ga, ako se opet sretnemo, sada pobijediti na 'regularan' način“, rekao je Karlović.
Prvi nositelj je u istoj četvrtini ždrijeba u kojoj su i trojica bivših pobjednika Zagreba: Baghdatis, Rus Mihail Južnjij i Ukrajinac Stahovskij. Upitan da prokomentira takav ishod izvlačenja Karlović je odgovorio:
„Turnir je jak i po imenima i po igračima koji su ove godine jako dobri. Michael Berrer je pobijedio Rafaela Nadala u Dohi, Stahovskij je igrao dobro… Nema nijednog lakog protivnika, nikome neće biti lako i siguran sam da će gledatelji uživati.“
Krajem ovog mjeseca Karlović će navršiti 36 godina, no još je uvijek visoko plasiran na ATP listi (27.), a nedavno je u Dohi svladao i najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.
„Vrlo je važna kvalitetna ishrana, potpuno izbjegavam masnoće. Također, jako puno radim na fizičkoj spremi i ne osjećam se ništa lošije nego kad sam imao 24 godine. Eksplozivnost i brzina su kao prije, tako da u negativnom smislu na rezultate mogu utjecati samo ozljede i motivacija.“
Jedan od ciljeva koje Karlović još ima je postati tenisač s najviše asova, otkako se takva statistika vodi (od 1990.). U Dohi je skočio na drugu poziciju i sad je ispred njega samo Goran Ivanišević.
„Brojim asove, a i ljudi oko mene me obavještavaju koliko mi ih još treba. Goran ima još uvijek više od tisuću asova više od mene, tako da će mi trebati dosta mečeva da ga stignem. Nadam se da ću uspjeti“, rekao je Karlović.