YouTube
en
07.02.2015.

U Zagrebu je bilo sreće, razočaranja, emocija...

U Zagrebu je bilo sreće, razočaranja, emocija... Zagreb Indoors

Ako se za nekog tenisača može reći da je tijekom godina postao zaštitno lice PBZ Zagreb Indoorsa onda je Ivan Ljubičić u vrhu tog popisa. Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena osvojio je naslov 2006. i još dva puta bio finalist, a završetkom karijere dobio je titulu ambasadora turnira. U subotu je u Domu sportova održao konferenciju za novinare, a nakon što su u uvodu predstavljena sva njegova dostignuća rekao je:
"Mnogo je toga ostalo u uspomenama. Bio sam pobjednik prvog turnira i uvijek je bilo lijepo biti tu. Bilo je sreće, razočaranja, emocija..."
Završetkom igračke karijere Ljubičić nije prekinuo vezu s tenisom, dapače. Danas je trener Kanađanina Milo sa Raonica, menadžer Tomaša Berdycha, bio je televizijski komentator teniskih mečeva, aktivan kao predstavnik igrača u ATP-u...
"Politička aktivnost u ATP-u mi je pomogla da vidim tenis iz drugog kuta. Što se trenerskog posla tiče, to je najbliže što možete doći terenu osim da igrate. S Raonicem sam zadovoljan kako stvari idu. Konstantno napreduje, i po renkingu i po igri, sve ide u dobrom smjeru. Dok je pravac pravi, nema zabrinjavanja."
Je li odlazak na Senior Tour opcija?
"Ne. Tijelo to ne dopušta, a ni glava nije oduševljena time."
Što je najbolji dio teniske mirovine?
"Možeš jesti što hoćeš i kad hoćeš. Kad te nešto boli ne moraš se brinuti. Ne moraš se naspavati i ići na spavanje u određeno vrijeme. Sve ovo možda zvuči banalno, ali je značajno."
Kao bivši vrlo uspješan tenisač i svjetski putnik, koliko znače turniri kao što je Zagreb Indoors?
"Nikad nisam bio gradonačelnik, ali iskustvo u tenisu mi govori da turniri ovakvog tipa rade na promociji grada, države, sporta i turizma. Ne mogu reći zaslužuje li ovaj turnir više ili manje, svi znamo kakva je situacija u Hrvatskoj, ali ne bismo željeli da današnju mladu generaciju, koja je obećavajuća, ubuduće ljudi mogu gledati samo na televiziji, a ne uživo. Zagreb Indoors je ionako prema budžetu među pet ATP turnira koji raspolažu s najmanje novca i sjajno je napravljen s obzirom koliki mu je proračun. Mislim da svi ovi razgovori idu u pogrešnom smjeru, trebalo bi razgovarati kako da postane što veći i jači", rekao je Ljubičić.