YouTube
en
08.02.2015.

Draganji i Kontinenu turnir parova

Draganji i Kontinenu turnir parova Zagreb Indoors

Hrvatsko-finska kombinacija Marin Draganja, Henri Kontinen pobjednik je jubilarnog izdanja PBZ Zagreb Indoorsa u konkurenciji parova! Do prvog zajedničkog naslova stigli su pobjedom u finalu 6:4, 6:4 protiv francusko-indijskog para Fabrice Martin, Purav Raja, a obojici je to drugi naslov u karijeri. Draganja je prošle godine osvojio Hamburg (suigrač mu je bio Rumunj Mergea), a Kontinen je, također lani, osvojio Kitzbuhel (partner mu je bio sunarodnjak Nieminen).
"Bio sam posljednji Hrvat u turniru, plan je bio osvojiti naslov i drago mi je što smo uspjeli. Hvala Henriju što je igrao sa mnom nakon Australije, jer nije bilo lako", rekao je Draganja, koji je s Kontinenom do Zagreb Indoorsa igrao na trima turnirima i na svima su ispali u prvom kolu. Najveći uspjeh do sada u zajedničkim nastupima bili su im prošlogodišnji plasmani u finale Basela i Metza. 
Martin i Raja su u Zagrebu prvi put uopće igrali zajedno u paru na ATP turnirima, a nedostajala im je samo jedna pobjeda da premijerni zajednički nastup na natjecanju ovog ranga zaključe osvajanjem naslova. U finalu, međutim, nisu imali mnogo izgleda: ostali su bez ijedne "break" lopte, a u oba seta gubili su servis pri rezultatu 1:1.
"Finale je uvijek poseban meč, pritisak je veći. Po renkingu su Martin i Raja slabiji od nas, ali zbog toga nam nije bilo lakše", rekao je Kontinen.
Draganja se nadovezao:
"Mi smo već igrali dva puta u finalu i bez obzira što smo tada izgubili danas nam je bilo lakše, jer Martinu je ovo bio prvi, a Raji drugi finale. Zadovoljni smo, plan nam je da cijelu sezonu igramo zajedno. Ako bude ovako bit će dobro, a ako bude kao u Australiji, onda će biti teško. Cilj nam je da se obojica spustimo do 30. mjesta na rang listi igrača parova, pa da iduću sezonu počnemo u boljem statusu nego ovu."