YouTube
en
02.01.2015.

Održana konferencija za medije povodom 10. izdanje PBZ Zagreb Indoorsa

Održana konferencija za medije povodom 10. izdanje PBZ Zagreb Indoorsa Zagreb Indoors
Čilić: Ovaj turnir mi je odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu

Od 31. siječnja do 8. veljače 2015. u Domu sportova će opet teniske lopte fijukati od jutra do mraka, a Zagreb će zahvaljujući tenisačima i jubilarnom 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa opet biti u središtu svjetske sportske javnosti.

Već je tradicija da se u borbu za grandiozni pobjednički trofej uključuju svi najbolji hrvatski tenisači te da im se priključuju sadašnje, ali i buduće svjetske teniske zvijezde. Ni za deseti rođendan PBZ Zagreb Indoorsa ta tradicija nije iznevjerena. Štoviše, u Domu sportova će se okupiti svi aktivni bivši pobjednici, naši Marin Čilić i Ivan Dodig, Cipranin Marcos Baghdatis, Ukrajinac Sergij Stahovskij i Rus Mihail Južnij. Naravno, ni ambasador turnira Ivan Ljubičić neće propustiti priliku za ponovni povratak u dvoranu u kojoj je postao prvi pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa. A prvi su uvijek – posebni.

Marin Čilić, aktualni pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta, u Domu sportova je slavio već rekordna četiri puta, a u veljači 2015. bit će u lovu na nove rekorde. Najbolji hrvatski tenisač će pod vodstvom Gorana Ivaniševića pokušati produžiti pobjednički niz započet 2013. i po prvi put u karijeri jedan turnir osvojiti triput zaredom, baš kao što je to njegovom treneru uspjelo na Croatian Indoorsu u Zagrebu i Splitu, od 1996. do 1998.

"Ovo je jedan od najznačajnijih hrvatskih turnira, posebno za mlade igrače. Meni je uvijek bio odskočna daska i čvrst oslonac za sezonu. Nakon osvajanja prošlogodišnje titule nastavio sam najduži pobjednički niz u karijeri i na drugim turnirima. Drago mi je što će se ponovno okupiti svi naši najbolji tenisači, a vjerujem da će biti i par pozivnica za mlade nade", izjavio je branitelj naslova pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa Marin Čilić.

Uz Marina, hrvatski aduti u Domu sportova ponovno će biti naš najdugovječniji aktivni tenisač na ATP Touru Ivo Karlović, zagrebački pobjednik iz 2011. Ivan Dodig koji je upravo danas proslavio 30. rođendan te 18-godišnji Borna Ćorić, ovogodišnji dobitnik ATP nagrade "Zvijezda sutrašnjice".

"Kad smo razmišljali što napraviti za deseto izdanje turnira jedna nam je ideja bila ponovno okupiti sve najbolje hrvatske tenisače, a druga okupiti sve bivše pobjednike. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli napraviti i jedno i drugo. Imamo sve najbolje naše tenisače predvođene Marinom Čilićem, kojem možemo posebno zahvaliti što je uspio uklopiti PBZ Zagreb Indoors u svoj zgusnut raspored. Tu su i svi aktivni bivši pobjednici, a dolazi nam i ambasador našeg turnira Ivan Ljubičić koji neće zaigrati, ali će biti s nama", rekao je na konferenciji za novinare u hotelu Westin direktor turnira Branimir Horvat koji je sa svojom ekipom uspio još jednom organizirati događaj od svjetskog značaja s kojeg će televizijska slika i glas o Zagrebu i Hrvatskoj otići u 160 zemalja na pet kontinenata.

Značaju turnira za Zagreb i Hrvatsku posebno je istaknuo predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
"Sportska dimenzija ovog događaja je nedvojbena. Imamo malo ovakvih sportskih događaja u Hrvatskoj i na njih se ne smije gledati kao na trošak, već kao promociju. Kad bi plaćali promociju kroz televizijske prijenose, ti bi iznosi premašivali budžet cijelog turnira." istaknuo je Mateša.

Veliko zanimanje inozemnih medija još jedna su potvrda kvalitete turnira i ugođaja koje im Zagreb pruža. Prijenosi i snimke mečeva iz Zagreba bit će prikazani na 25 TV postaja, a do sada su potvrđene 150 zemlje svijeta na 5 kontinenata. Potencijalno će preko 72 milijuna kućanstava moći pratiti zbivanja u Zagrebu putem vodećih TV kuća.

Grad Zagreb koji je od prvog izdanja financijski pomagao u organizaciji po prvi puta u svom proračunu nema predviđena novčana sredstva namijenjena turniru, što je sa žaljenjem konstatirao i Milan Čolić iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

"U sadašnjim okolnostima nismo bili u mogućnosti financijski popratiti turnir, što nam nije nimalo drago. Unatoč tome, organizator je ustrajao na održavanju turnira što svjedoči o njegovoj kvaliteti. Nadam se da će uspjeti premostiti teškoće do iduće godine i da ćemo ga tada moći pratiti kao i prethodnih godina."

Uz odziv i pomoć hrvatskih ljubitelja tenisa taj će zadatak biti nešto lakši. Popis igrača koji će nastupiti na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa jamstvo je za vrhunski teniski užitak, a i popularne cijene ulaznica od 20 do 50 kuna dodatni su razlog da tribine Doma sportova budu ispunjene.