YouTube
en
02.02.2015.

Ćorić zaustavljen na startu

Ćorić zaustavljen na startu Zagreb Indoors
Borna Ćorić nije bio zadovoljan načinom kako je servirao, a posljedično ni ishodom prvog kola na PBZ Zagreb Indoorsu: sa 6:2, 6:4 svladao ga je Sergij Stahovskij, te se Ukrajinac tako plasirao u osminu finala.
"Posljednjih dana nisam dobro servirao na treningu, tako da ni danas nisam očekivao mnogo. Nisam mogao pronaći ritam", rekao je 18-godišnji Zagrepčanin nakon meča u kojem je samo četiri puta držao servis.
S druge strane, bio je dosta dobar odgovarajući na suparnikov početni udarac, no imao je vrlo lošu realizaciju prilika za "break": iskoristio je samo dvije od dvanaest.
Početak meča, međutim, nije nagovještavao takav rasplet, jer je već u drugom gemu Ćorić imao dvije "break" lopte, a kod 2:1 je poveo 0-30. Ukrajinac se izvukao i potom proigrao, osvojivši pet gemova u nizu. U drugom setu Borna je dvaput nadoknađivao "break" zaostatka, a umalo je to učinio i kad je kod 5:4 Stahovskij servirao za meč. Međutim, Ukrajinac se izvukao sjajnim servisom i nešto potom zaključio meč.
"Ni ja nisam zadovoljan. Dvaput sam u drugom setu gubio servis, a moglo se dogoditi i treći put. Nije bilo baš onako kao što sam očekivao", rekao je Stahovskij, koji Zagreb pamti samo po dobrom, jer je ovdje 2008. godine osvojio naslov kao "sretni gubitnik". Izgubio je u posljednjem kolu kvalifikacija, a onda pronašao mjesto u glavnom turniru nakon što je Francuz Michael Llodra prekasno otkazao nastup.
Također u dvoboju 1. kola Litvanac Ričardas Berankis je s uvjerljivih 6:0, 6:2 svladao Slovaka Lukaša Lacka, finalista Zagreba 2012. godine.
Program u Domu sportova se nastavlja u utorak, kad će biti odigrano šest mečeva glavnog turnira u pojedinačnoj konkurenciji.